19 квітня 2021

переглядів: 3831

У Львові зняли міні-фільм про реставрацію історичних брам, одна з яких знаходиться на вулиці Князя Романа, поблизу готелю «Швейцарський»

У Львові зняли міні-фільм про реставрацію історичних брам, одна з яких знаходиться на вулиці Князя Романа, поблизу готелю «Швейцарський»

«Для цього ми відзняли усі етапи відновлення дверей, яке проводив відомий фахівець Ростислав Малецький під час Днів реставрації, що відбулися влітку 2020 року. Тоді в Бернардинському дворику провели захід, який мав на меті залучити мешканців та майстрів до процесу реставрації», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.
Влітку упродовж десяти днів фахівці проводили показову реставрацію історичної дерев’яної брами з будинку вул. Князя Романа, 34.

Це одна з найбільших та найрозкішніших історичних брам старого міста.«Усі хто подивиться це відео, гадаю, отримають певну користь, щось дізнаються нове про реставрацію брам. Ми розповіли про усі етапи цього процесу. Хотілось би, щоб інші фахівці продовжували це ремесло, а мешканці долучалися також до відновлення елементів спадщини. Це дуже важливо для наступних поколінь та відновлення і продовження існування таких гарних, цікавих декоративних елементів архітектури, які прикрашають наше місто, наше життя», – розповів реставратор Ростислав Малецький.

    Панорама готелю «Швейцарський» відкриває гостям міста чудовий вигляд на Львів. Готель також є унікальною історичною будівлею.


Мініфільм можна переглянути за цим посиланням. (https://www.youtube.com/watch?v=Gfe8o5KpC1o).
Нагадаємо, протягом 2020 року у Львові відновили понад 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. 
Для того, щоб Ваш відпочинок в місті Лева пройшов ідеально, Вам потрібно заздалегідь подбати про місце для проживання та про організацію дозвілля. І тому ми пропонуємо Вам зупинитися у Swiss Hotel Lviv та обрати одну із найпопулярніших екскурсій –екскурсія львівськими брамами та двориками. Ваш комфорт та безпека важливі для нас.