28 березня 2022

переглядів: 3921

Світові знаменитості підтримують Україну. Новини Львова

Світові знаменитості підтримують Україну. Новини Львова

Американський письменник Стівен Кінг у своєму Twitter виставив фото, де він одягнутий у футболку із написом «Stand with Ukraine». За кілька днів він повідомив про те, що більше не продовжуватиме контракт на видавництво своїх книг у Росії. До речі, саме Стівен Кінг один із найпопулярніших іноземних письменників на території країни-агресора.

 

 

   “… у світлі кривавого та жахливо хибного рішення однієї людини вдертися до мирного, незагрозливого сусіда, пісня знову є закликом до нашого спільного людства. Для хоробрих українців, які борються проти цієї жорстокої тиранії, а також багатьох росіян, які протестують проти цього обурення, попри загрозу арешту та ув’язнення” - пише відомий британський рок-музикант Стінг на своїй сторінці в Instagram.

   Він вирішив заспівати пісню, яку написав дуже давно і рідко її виконував та не очікував, що коли-небудь вона знову буде актуальною. Відео із виконанням пісні Стінг поділився у своєму Іnstagram 

   Також співак повідомив, що більше ніколи не виступатиме на приватних подіях і концертах для російських олігархів.


 

 

   Ештон Кутчер та Міла Куніс, американські актори, записали відеозвернення до своїх прихильників і розпочали збір коштів через фонд GoFundMe для підтримки українських біженців та надання гуманітарної допомоги. Також пара пожертвувала 3 млн доларів, а менше, ніж за тиждень зібрали уже 20 млн доларів. До речі, Міла Куніс народилась у м. Чернівці, але в 1991 році її родина емігрувала та оселилась у Лос-Анджелесі. 

   Спогадами та фото із концерту на Майдані Незалежності у 2008 році ділиться Пол Маккартні, один із засновників легендарного гурту The Beatles. У своєму пості в Twitter він також написав про підтримку Україні.

   Кетрін Винник (Катерина Анна Винницька), канадська акторка та режисерка українського походження, на своїй сторінці в Instagram постійно висвітлює інформацію про війну та закликає світ підтримати України. Підтримку Україні висловлює відомий на увесь світ українець, дизайнер, митець Ruslan Baginskiy. "... я тут, щоб впевнено заявити.Я вірю в Збройні Сили України і я вірю в нашу владу"

   Долучилась до підтримки українських біженців та надання допомоги їм американська акторка Анджеліна Джолі. На своїй сторінці в Instagram акторка ділиться фото та відео українок з дітьми, які вже перетнули кордони України.

 

    “Ви неймовірні й весь світ з вами” - саме так написала Дженніфер Еністон, американська акторка, відома роллю Рейчл у популярному телесеріалі “Друзі”. Вона щиро вражена героїзмом українських жінок, які захищають країну як в армійських лавах, так і як журналісти, працюють на всіх фронтах. Крім цього Дженніфер закликала своїх прихильників долучитись до допомоги українцям та поділилась переліком фондів на своїй сторінці Instagram.

 

 

   Під час церемонії нагородження премії Гільдії кіноакторів, яка відбулась 28 лютого у Каліфорнії, світові знаменитості не лише отримали свої нагороди, а також висловили свою підтримку Україні у цей важкий час. Так, Леді Гага, Майкл Дуглас, Фран Дрешер, Ендрю Гарфілд та інші виступили проти вторгнення Росії в Україну та закликають Путіна негайно припинити воєнні дії.

   Роберт Вайд, американський сценарист, продюсер та режисер, відомий завдяки мему “Directed by Robert B. Weide” на своїй сторінці в Twitter написав “Я мрію, щоб ці слова з’явилися в небі над Україною, поки армія Путіна відступає в приниженні.”


 

 

Однією із перших виступила проти агресії Росії співачка Мадонна. Так, вона порівняла Путіна з Гітлером і Леніним у своєму короткому кліпі. Співачка продовжує і надалі підтримувати Україну, поширюючи інформацію про війну, яку веде Путін.
Селін Діон, канадська співачка, висловлює щире захоплення мужністю українського народу та глибоко засмучена через війну в Україні. Про це вона написала на своїй сторінці в Instagram.
"Я хочу сьогодні разом зі своїми колегами тішити людей. Втім, існує багато причин, через які ми не можемо посміхатися. Я молюся за Україну …. Молюся, щоб негайно все закінчилося", - написала Леді Гага на своїй сторінці в Instagram

 

   Ще багато відомих співаків, акторів, письменників, спортсменів, представників і компаній культурного та спортивного середовища підтримують і виступають на захист України у цей складний час війни, організовують збір коштів та безсумнівно вірять у нашу перемогу!