20 жовтня 2021

переглядів: 3708

Персонал готелю на 100% вакциновано

Персонал готелю на 100% вакциновано

Готель "Швейцарський" в центрі Львова,  в якому всі працівники вакциновані готовий отримати від  ДАРТ "Знак безпеки".

Для готелів, які повністю вакцинували персонал від COVID-19, впроваджують "Знак безпеки".


Нам важливе здоров`я працівників та гостей, які до нас приїжджають! Тому ми вжили усіх заходів для того аби захистити їх та зберегти їхнє здоров`я, а  також робочі місця. «У нас пояснювали, що потрібно вакцинуватися, бо це насамперед безпека гостей і усього колективу, — Щотижня на зборах працівникам готелю й ресторану про це говорили. Деякі працівники не приховували, що бояться вакцинуватися, бо наслухалися міфів… Працівники, які не подорожують, вакцинувалися CoronaVac, а хто у робочих питаннях має часті відрядження до країн Європи — Pfizer. Деякі вибрали вакцину Moderna».

В Україні оголосили нові правила карантину. Для вакцинованих він буде пом'якшеним, для невакцинованих - навпаки. 

Про це йдеться у постанові уряду №1236, зміни до якої ухвалили пізно ввечері 13 вересня.

Для чого потрібні ці "кольорові" сертифікати? Коли в Україні введуть жовту зону карантину, власники цих документів зможуть вільно відвідувати кінотеатри, театри, музеї, спортзали, басейни, масові заходи, наприклад, концерти.

Раніше, за правилами жовтої зони карантину, кінотеатри та інші заклади культури мали пропускати лише 50% відвідувачів. Масові заходи мали проходити за умови: лише одна людина на 4 м кв. У фітнес-залах: одна людина на 10 метрів кв.

Але, якщо відвідувач може пред'явити сертифікат про вакцинацію, цих обмежень не буде.

Тобто обмеження жовтої зони не буде, якщо щонайменше 80% відвідувачів та персоналу таких закладів будуть вакциновані хоча б першою дозою і у них буде жовтий ковід-сертифікат.

Водночас кінцеве рішення про те, надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень та обслугувати і невакцинованих, залишається за власником закладу, йдеться у поясненні уряду.

Кого пускатимуть, а кого ні?

Кардинально змінюються правила, якщо в Україні введуть червону зону. За прогнозами, це може статися не раніше листопада.

За правилами червоної зони, в Україні закривають все - торгові центри, кафе, ресторани, кінотеатри, ринки, фітнес-зали, скасовують концерти. Працюють лише продуктові магазини, аптеки, заправки.

  • Більшість українців не планує вакцинуватися від коронавірусу - дослідження
  • Ковід-сертифікати, вакцинація і відпустка

Ось цих обмежень червоного рівня не буде, якщо у всіх учасників (відвідувачів, працівників та організаторів) буде "зелений" ковід-сертифікат.

Тобто навіть у червоній зоні у ресторан чи кінотеатр мають пропускати відвідувачів, якщо вони і персонал повністю вакциновані.

Не до кінця зрозуміла процедура перевірки сертифікатів. Наприклад, хто і як рахуватиме 80% відвідувачів ресторанів вакцинованих першою дозою.

У МОЗ кажуть, що для цього достатньо буде пред'явити телефон з електронним ковід-сертифікатом або мати паперове свідоцтво про вакцинацію.

Також залишається питання з додатком Дія. Зараз електронний сертифікат доступний там лише після повного курсу щеплення.

Наразі чимало користувачів скаржиться, що досі його не завантажили - не працює розпізнавання облич, якісь інші проблеми.

За новими правилами карантину, сертифікати в Дії мають з'явитися вже після першого щеплення. Наразі не зрозуміло, чи встигнуть розробники за цим рішенням.

Без щеплень в кафе не пускатимуть вже зараз?

Ні. В Україні, станом на 14 вересня, все ще діє зелена карантинна зона.

Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації. Тобто обмеження для невакцинованих мають запрацювати не раніше 20 вересня.

Їх почнуть застосовувати, як тільки Україна перейде у жовті зону.

За прогнозами МОЗ, це може статися протягом найближчого тижня, тоді збереться державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В Україні повністю щеплено 5 млн людей. Тобто трохи понад 10% населення.

Рейди поліції

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що поновили перевірки на дотримання карантинних правил.

Минулого тижня поліція перевірила 40 тисяч підприємств, склала 205 адмінпротоколів про порушення карантину. Було майже 3 200 постанов про недотримання маскового режиму.

Також у МВС обіцяють активізувати перевірки підроблення сертифікатів вакцинації.

Зокрема, відстежуються сайти, з яких вони продаються.

За пів року поліція скала 350 тисяч протоколів про порушення карантину.

Що таке "жовтий рівень"

Жовта зона передбачає масковий режим, а також дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра.

Головні обмеження:

  • заборона масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 квадратних метри в будівлях чи на території, де вони заплановані;
  • заборона заповнювати кінотеатри та інші зали закладів культури на більше ніж половину місць;
  • заборона заповнювати спортзали і фітнес-центри більше ніж 1 особа на 10 квадратних метрів
Ми знаходимось за адресою: вул. Князя Романа, 20

Щоб забронювати номер зателефонуйте нам:
+38(096)240-37-77
Також номер у готелі «Швейцарський» можна забронювати через сайт або написавши нам в соцмережах фейсбук та інстаграм. До зустрічі в найзатишнішому готелі Львова – готелі «Швейцарський».