13 лютого 2022

переглядів: 3854

Куди піти у Львові в лютому?

Куди піти у Львові в лютому?

Ковзанка на площі Ринок 

Будні – ідеальний час, аби покататися на ковзанах у «серці» Львова. Туристи роз’їжджаються, черги немає, твори піруети на льоду й насолоджуйся. Головна перевага ковзанки на площі Ринок, звісно ж, локація. Адже не треба нікуди їхати, а після катання можна випити запашної кави у котрійсь із численних кав’ярень неподалік. Особливо гарно тут увечері, коли мерехтять вогники.

Коли:  щодня з 10.00 до 21.00. Каса з 10.00 до 20.00. Регулярні перерви на чистку льоду – 30-40 хвилин

Де: площа Ринок (північний бік)

Ціна: понеділок-четвер: дорослі – 110 гривень, діти до 12 років – 90 гривень. П’ятниця-неділя: дорослі – 150 гривень, діти до 12 років – 110 гривень 

 

  • Океанаріум 

Львівський Океанаріум – це місце, де буде цікаво і дітям, і дорослим. Тут можна побачити силу-силенну мешканців підводного царства, серед яких – зубасті акули та отруйні фуги. Останніх, до речі, називають чи не найнебезпечнішими рибами на планеті. Зазначимо, що придбати квиток в Океанаріум можна за допомогою програми єПідтримка. Ціна: дорослий сертифікат – 250 гривень, підлітковий сертифікат – 200 гривень, дитячий сертифікат – 170 гривень.

Де: Океанаріум Львів, проспект Шевченка, 8

Коли: понеділок – з 10.00 до 18.00, вівторок-п’ятниця – з 10.00 до 20.00, субота-неділя – з 10.00 до 20.30

Ціна: 170-250 гривень

 

  • Дім Єнота 

Це єдине місце у Львові, де на тварин можна не лише подивитися, але й погодувати, побавитися з ними чи зроби селфі. У Руслани та Андрія Гервазюків мешкають одразу семеро єнотів, які щодня охоче зустрічають гостей. З першого погляду усі вони дуже подібні між собою. Однак господарі запевняють, що з легкістю можуть сказати, хто зараз поліз за ящик, а хто — подерся догори драбиною. От, Мишка  — тиха та ніжна, Степашка — добрий, а Сірко — прудкий, наче вовк. Господарі попереджають, що з цими маленькими злодіями потрібно бути обережними, адже вони часто витягують із кишень ключі та телефони. Відвідування Дому Єнотів проводиться за попереднім записом.

Де: Дім Єнота, вулиця Навколишня, 22

Коли: щодня, з 13.00 до 19.00

Ціна: 200 гривень 

 

  • Фільм-балет «Ромео і Джульєтта» 

Одна з найкрасивіших версій шекспірівської трагедії на великому екрані. Фільм-балет Royal Opera House виходить за межі сцени театру у Ковент-Гарден на свою історичну батьківщину — прямо на вулиці Верони. «Ромео і Джульєтта» — екранізація улюбленої багатьма постановки з культовою хореографією Кеннета Макміллана, підготовленої спеціально до його ювілею. У головних ролях — молоде покоління зірок Королівського Балету: Вільям Брейсвелл у ролі Ромео, Франческа Гейворд у ролі Джульєтти, а також Меттью Болл у ролі Тібальта.

Де: Планета Кіно, «Forum Lviv»

Коли: 14 лютого, 20:35

Ціна: 170 гривень 

 

  • Lords of the sound. Love story 

Традиційно найвідоміший український оркестр виконає хіти світової музики з репертуару Billie Eilish, Andrea Bocelli, Ed Sheeran, Tom Jones, Michael Buble, Gloria Gaynor, Sting, Sam Brown, а також саундтреками з найромантичніших кінофільмів: Гладіатор, Зоряні війни, Титанік, Великий Шоумен, Мулен Руж, Термінал, Запах жінки, La La Land.

Де: Львівський театр опери та балету імені Крушельницької

Коли: 14 лютого, 17:00 - 19:30

Ціна: 340 – 1290 гривень 

 

  • Pianoбой 

Цього вечора на слухачів чекає максимальний спектр емоцій. Адже, як вважає Дмитро Шуров, кохання – це не тільки романтика, ніжність та полуничне небо, це також справжній рок-н-рол, драйв, відьми які літають під куполом та гаряча компанія друзів у залі, яка співає хором знайомі рядки.

Де: Нічний клуб «Малевич»

Коли: 14 лютого, 19:00 - 22:00

Ціна: 490 – 1190 гривень

 

  • Арт-кабаре "Lovestories" 

Програма є «мозаїкою» історій кохання богемного Львова: палких, руйнівних, драматичних, де актори ТанцТеатру «Життя» розповідатимуть їх мовою тіл, ритмів та мелодій. Сучасно і вишукано, нестримно і чуттєво. Організатори обіцяють ефектне музично-пластичне видовище, під супровід кращих музикантів та вокалістів Львова.  

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 14 лютого, 19:00 - 20:30

Ціна: 150 – 650 гривень 

 

  • Вечір романтичної музики «Love is…»

Відчуття щастя і романтики подарує команда професіоналів джазу зі спеціальною програмою «LOVE IS…». На концерті звучатимуть класичні твори відомих музикантів, рок-хіти у новій джазовій обробці та саундтреки зі знаменитих кінострічок. 

Де: Центр Довженка

Коли: 14 лютого, 19:00 - 20:00

Ціна: 200 гривень 

 

  • Циркове шоу «Льодове королівство» 

У суботу, 12 лютого (або ж у будь-який інший вихідний останнього зимового місяця), радимо неодмінно піти у цирк. Арена Львівського цирку перетвориться на величезний каток, де глядачі зможуть побачити шоу-програму «Льодове королівство». Театралізоване естрадно-циркове шоу з використанням сучасних технологій звуку, світлотехніки та лазерної анімації надасть дійству пригоди і казковості, та не залишить байдужими глядачів різного віку.

Коли: щосуботи та щонеділі з 6 лютого до 6 березня, початок о 12.00 та 16.00

Де: Львівський державний цирк, вулиця Городоцька, 83

Ціна: 100-350 гривень 

 

  • Домівка врятованих тварин 

Це унікальне місце у Львові, де можна побачити тварин і птахів, яких важко зустріти у дикій природі. До того ж зробити це можна абсолютно безкоштовно, хоча пожертви і щось смачненьке для підопічних, звісно ж, завжди вітаються. Яйця, овочі, фрукти, риба, корм – це те, від чого мешканці Домівки врятованих тварин ніколи не відмовляться.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Олекси Довбуша, 24

Коли: щодня, з 10.00 до 18.00

Ціна: безкоштовно, пожертви вітаються 

 

  • Дегустація лікерів у ресторані “Valentino

В ресторані “Valentino” відбудеться дегустація різноманітних лікерів: “Baileys”, “Drambuie”, “Amaro Montenegro”, “Vana Tallinn”, “Killepitsch”.

Досвідчений сомельє Олег Курако проведе гостям ознайомлення з напоями та розповість з чим краще їх поєднювати. Подаватись лікери будуть зі спеціальним дегустаційним меню, яке ідеально компонує з представленими напоями.

Де: ресторан “Valentino”, вул. Остапа Нижанківського, 20

Коли: 22 лютого, початок о 19:00

Ціна: 650 гривень

 

  • Вистава «Життя P.S.»  

Це вистава за автобіографічною книгою ветеранки війни на Сході України Валерії Бурлакової. В ній описується інша сторона бойових дій очима жінки, яка на лінії фронту знайшла кохану людину. Розповідь відкриває завісу на незручні теми сучасної історії країни: воєнний побут, дискримінація жінок-воїнів, спотворення фактів через медіа та ін. Книга фактично є фронтовим щоденником, в якому зображується реальність відмінна від нашої. Часом жорстока, часом абсурдна, а часом і така, що вселяє надію та сенс жити. 

Коли: 16 та 20 лютого, початок о 18:00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1

Ціна: 150 гривень 

 

  • Національний балет Грузії «Сухішвілі»

У неділю та понеділок, 27 та 28 лютого, Національний балет Грузії Сухішвілі потішить шанувальників зі Львова. Концерт відбудеться у Львівському Національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.  Постановки балету Сухішвілі насамперед відрізняються складністю хореографії та сценічних елементів, масовістю та яскравим колоритом. На сцені відбувається щось неймовірне: танцюристи крутяться на колінах по колу, танцюють гопак, кидають шаблі та кинджали, потім віртуозно їх підхоплюючи. А жінки «пливуть» сценою, немов лебідки у своєму вишуканому вбранні.

Коли: 27 лютого, початок о 16.00 та 19.00; 28 лютого, початок о 17.00 та 20.00

Де: Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, проспект Свободи, 28

Ціна: 420-1950 гривень 

 

  • Майстер-клас для дітей в салоні Maska

19 лютого, салон “Maska”, що при готелі “Швейцарський”, організовує майстер-клас із самомакіяжу для дівчат віком від 12 років. Майстер-викладач Мещерякова Аліна познайомить учасниць з основними поняттями про макіяж, про види косметики та її правильне застосування.

Де: салон краси “Maska”, вул. Князя Романа, 20

Коли: 19 лютого      

Ціна: 250 гривень

 

  • Органний концерт «Про що любов говорить мене»

У День закоханих в органному залі звучатиме найромантичніша музика. Органістка Надія Величко підготувала твори, що давно стали символом безсмертного кохання. Оксамитовий звук органа у цей вечір дозволить поринути у вир справжніх почуттів. У програмі фрагменти з “Трістана та Ізольди” Ріхарда Ваґнера, “Кармен” Жоржа Бізе, твори Ґустава Малєра, Крістофа Глюка, Петра Чайковського, Ференца Ліста.

Де: Львівський органний зал

Коли: 14 лютого, 19:00

Ціна:  120-160 гривень