29 жовтня 2023

переглядів: 315

Джин Bombay Sapphire

Джин Bombay Sapphire

Bombay Sapphire - марка Джина, вперше випущена в 1987 році. У 1997 році компанія Diageo продала бренд Бакарді. Походження назви пов'язане з популярністю джина в Індії під час британського панування, а «сапфір» це фіолетово-синій сапфір «Зірка Бомбея», виставлений у Смітсонівському інституті. Bombay Sapphire продається в плоскій пляшці сапфірового кольору із зображенням королеви Вікторії на етикетці. Саме через колір пляшки напій здається блакитним.

Аромат напою надають десять інгредієнтів: мигдаль, цедра лимона, лакриця, ягоди ялівцю, фіалковий корінь, дудник, коріандр, касія, перець кубеба і райські зерна. Алкоголь, отриманий від постачальника, упарюють три рази, пари проходять через сітки або кошики з десятьма рослинами, набуваючи їх смаку та аромату. Це надає джину легкий, більш квітковий смак порівняно з джином, який виробляється з використанням мідних дистиляторів. Вода з озера Вірнуї додається для доведення Bombay Sapphire до 40,0% (Великобританія, Канада, Австралія).

Виробництво

Млин Лаверсток
Теплиці Томаса Хезервіка для вирощування рослин

У 2011 році було оголошено про плани з перенесення виробництва на новий майданчик - в Млин Laverstoke в Уітчерч, Хемпшир, включаючи відновлення паперової фабрики Portal's, а також будівництво центру для відвідувачів.

Дозвіл на будівництво було видано у лютому 2012 року, і для публіки центр відкрився восени 2014 року. У центрі для відвідувачів знаходяться дві теплиці, спроектовані Томасом Хізервіком для вирощування фіто-сировини, що використовується у виробництві джину Bombay Sapphire.

Виробництво та розлив напою перейшов від Бакарді до G&J у Грінолл.

Сорти

Бакарді також продає Bombay Original London Dry Gin (або Bombay Original Dry). На відміну від Bombay Sapphire Bombay Original London Dry Gin використовується 8 рослинних компонентів.

У вересні 2011 року Bombay Sapphire East був у тестовому режимі запущений на ринок в Нью-Йорку та Лас-Вегасі. Цей сорт має ще дві трави - цимбопогон і чорний перець - на додаток до початкових десяти. Його фортеця 42% і він був розроблений, щоб контрастувати з насолодою американських тоніків.

Спеціальний випуск джину Bombay під назвою Star of Bombay був зроблений у 2015 році для британського ринку. Його міцність 47,5% і дистилюється він через зерно.

Співпраця

Бренд розпочав серію дизайнерських колаборацій. Їх перший крок у світ дизайну - серія рекламних оголошень, в яких представлені роботи відомих нині дизайнерів. У цій кампанії взяли участь: Марсель Вандерс, Ів Бехар, Карім Рашид, Улла Дарні, Дрор Беншетріт та Юрген Хан.

Після цієї успішної рекламної кампанії було започатковано серію заходів. Найвідомішим є щорічний конкурс Bombay Sapphire Designer Glass Competition, у якому можуть взяти участь студенти-дизайнери з усього світу та створити власний коктейльний келих для Мартіні. Фіналісти (по одному від кожної країни-учасниці) запрошуються на щорічну Salone del Mobile, міжнародну виставку дизайну у Мілані, де обирається переможець.

Bombay Sapphire також заснував приз «Bombay Sapphire», який щороку присуджується дизайнерам та художникам зі скла.

З 2008 року фінал Bombay Sapphire Designer Glass Competition проводиться у Лондоні, Великобританія, а Bombay Sapphire Prize у Мілані на Salone Del Mobile.

Оцінка

Bombay Sapphire нещодавно отримав оцінку 92 (за 100-бальною шкалою) від Інституту тестування напоїв. Рейтинг агрегатора Proof66.com класифікує Bombay Sapphire на 2 рівень, що свідчить про дуже сприятливі «експертні» огляди.