17 лютого 2023

переглядів: 4085

10 мотивуючих фільмів, які надихають - готель "Швейцарський Львів

10 мотивуючих фільмів, які надихають - готель "Швейцарський Львів

10 надихаючих фільмів!
не забувайте зберігати та переглянути ці фільми

Команда готелю «Швейцарський» підготувала для вас підбірку «10 надихаючих фільмів від готелю "Швейцарський". Чекаймо весну дивлячись в майбутнє, черпаючи натхнення в минулому і з вірою в перемогу добра над злом, світла над темрявою!

Надихаючі фільми:

1. 1+1 (2011 р.);

«1+1» (фр. Intouchables — «Недоторканні») — французька комедійна драма 2011 року, заснована на реальних подіях про успішного аристократа Філіпа, який внаслідок нещасного випадку опиняється в інвалідному кріслі і бере собі як помічника чорного рушника. - Дрісса. Головні ролі виконують Франсуа Клюзе та Омар Сі, удостоєний за цю акторську роботу національної премії «Сезар». Прем'єра у Франції відбулася 2 листопада 2011 року.

У вересні 2012 року Франція відправила «Недоторканні» боротися за статуетку «Оскара» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою», але стрічка так і не увійшла до шорт-листу. Незважаючи на це, картина була удостоєна номінацій на премії «Золотий глобус» та BAFTA у цій же категорії.

1+1. Чужой выбор

2. Цілитель Адамс (1998 р.);

«Цілитель Адамс» (англ. Patch Adams) - біографічна трагікомедія режисера Тома Шедьяка, заснована на житті відомого лікаря і лікарняного клоуна Петча Адамса. У рік виходу фільм не отримав визнання ні в критиків, ні в самого Адамса, але був успішним у прокаті, а також пробудив інтерес до особистості Адамса.

У стані глибокої депресії Хантер Патч Адамс потрапляє в психіатричну клініку. Але лікарі не можуть допомогти йому, його рятують пацієнти. Вони змушують його подивитися на своє життя збоку, поглянути на неї зі сміхом. На прикладі Адамс переконується у цьому, що сміх може творити чудеса і зцілювати. Сміх — найкращі ліки, і в кількох випадках ноу-хау Патча справді рятує людей.

Целитель Адамс (фильм, 1998) — смотреть онлайн трейлер, описание и список  актеров

3. Того (2019 р.);

Тоґо — американський драматичний фільм 2019 року, випущений на стримінговому сервісі Disney+. Події стрічки розгортаються навколо великої гонки милосердя 1925 року. В центрі сюжету опиняється каюр Леонард Сеппала, якому належить врятувати місто Ном від епідемії, відправившись у небезпечну подорож по ліки разом з сибірським хаскі на прізвисько Тоґо.

Режисером фільму виступив Еріксон Кор, продюсер — Кім Зубіе, автор сценарію — Том Флін. В ролях: Віллем Дефо, Джуліанна Ніколсон, Крістофер Геєрдал, Майкл Гестон, Майкл Мак-Елхеттон, Джеймі МакШейн, Майкл Грейеес, Шон Бенсон та інші. Прем'єра фільму відбулась 20 грудня 2019 року.

Того (2019) смотреть онлайн бесплатно

4. У гонитві за щастям (2006 р.);

«У гонитві за щастям» (англ. The Pursuit of Happyness) - американський біографічний фільм режисера Габріеле Муччіно, що вийшов на екрани в 2006 році. Стрічка розповідає про людину, яка пройшла шлях від бідного торгового представника до успішного брокера. Сценарій Стівена Конрада заснований на однойменних мемуарах Кріс Гарднера, написаних спільно з Куїнсі Трупом.

Дія фільму починається 1981 року в Сан-Франциско (Каліфорнія). Лінда та Кріс Гарднер живуть у маленькій квартирі з їхнім сином Крістофером. Кріс-старший витратив усі сімейні заощадження на франшизу з продажу переносних денситометрів. Ці скануючі пристрої надавали трохи чіткіші знімки, ніж рентгенівські апарати, але більшість лікарів, яких відвідував Кріс, вважали, що пристрої занадто дорогі. Лінда працювала на безперспективній роботі в пральні місцевого готелю. Напруженість у відносинах зростала пропорційно накопиченню затримки плати за житло і за рахунками. Кріс часто паркував свою машину в невирішених місцях, щоб встигати на зустрічі вчасно, а після паркування численні штрафні талони залишалися неоплаченими. Зрештою, Лінді набридає таке життя, і воно переїжджає. Кріс наполягає, щоб син залишився жити з ним. Після довгих розмов Крістофер залишається жити з батьком, а Лінда вирішує виїхати працювати в Нью-Йорк, де її чекає краща робота.

Кріс погоджується на неоплачуване стажування в маклерській фірмі Dean Witter Reynolds, яка обіцяє працевлаштування лише одному стажеру з двадцяти за результатами стажування. Нестача грошей і відсутність денситометрів для продажу ставить Кріса в безвихідь, в результаті він і його син стають бездомними. Кріс і син змушені спати в туалеті метро, внаслідок цього вони наприкінці кожного дня встають у чергу до притулку методистської церкви у спробі отримати місце для спокійного сну. Іноді їм вдається потрапити до притулку, іноді вони залишаються на вулиці. Роблячи все можливе для сина, незважаючи на всі складні обставини, Кріс знаходить у собі сили завершити програму стажування і стати єдиним стажером, якого найме фірма.

У результаті Кріс отримує роботу, і потім 1987 року засновує свою брокерську фірму. Продавши 2006 року свій пакет акцій, він заробив мільйони доларів.

 

Фильм В погоне за счастьем (США, 2006) – Афиша-Кино

5. Поки не зіграв у ящик (2007 р.);

«Поки не зіграв у ящик» (англ. «The Bucket List», буквально «Список із відра для сміття» — назва списку останніх справ, винесена в назву картини, обіграє евфемізм kick the bucket (ударити по відру), штовхнути вед» — фільм 2007 року режисера Роба Райнера, знятий за сценарієм Джастіна Зекхама. У центрі сюжету - двоє невиліковних хворих на рак (герої Ніколсона і Фрімена), які бажають перед смертю виконати всі бажання зі складеного ними списку.

Мільярдер та власник мережі лікарень Едвард Коул (Джек Ніколсон) колись заявив, що в його установах принципово не буде одиночних боксів. Тепер, потрапивши у власний госпіталь із безнадійним діагнозом, він змушений ділити палату з Картером Чемберсом (Морган Фрімен), простим чорношкірим автомеханіком, щоправда, дуже начитаним та ерудованим. Картер — голова численного і дружного сімейства, він оточений увагою близьких, що щиро люблять його. Мізантропа Едварда відвідує лише його особистий помічник. Поставлені перед необхідністю все ж якось спілкуватися один з одним, товариші по нещастю поступово зближуються.

Одного разу Чемберс приходить до думки скласти список того, що йому хотілося б зробити за термін, що йому залишився (англ. bucket list, що і обіграно в назві фільму). Дізнавшись про те, що йому залишається жити менше року, Картер викидає жовтий паперовий лист зі списком, але наступного ранку його у відрі для сміття виявляє Коул, якому лікарі також пророкують не більше півроку життя. Уважно вивчивши складений сусідом перелік, Едвард пропонує разом реалізувати свої мрії. Він додає до списку різні, на його думку, «веселі речі» (наприклад, стрибок з парашутом) і обіцяє повністю профінансувати всі заходи. Незважаючи на протести дружини, Чемберс погоджується.

Удвох вони подорожують світом, відвідуючи єгипетські піраміди, Тадж-Махал, Велику Китайську стіну, Гімалаї і поступово вичікуючи на жовтому аркуші пункт за пунктом. На вершині піраміди Хеопса Едвард розповідає Картеру, що багато років тому посварився з дочкою, коли найняв людей «попіклуватися» про чоловіка, що її б'є. Після повернення на батьківщину Чемберс намагається умовити Коула зустрітися з дочкою, але той лише виходить із себе.

Чемберс повертається до родини, але, на жаль, зовсім ненадовго — того ж вечора, після сімейної вечері, його відвозять до лікарні, де він помирає на операційному столі. Після цього Едвард, виконуючи посмертне прохання друга, все-таки мириться з дочкою і вперше бачить свою онуку (закресливши черговий рядок: «Поцілувати найкрасивішу дівчину у світі»). На похороні Чемберса Коул визнається, що, хоча всього три місяці тому вони не були знайомі, останні місяці життя Картера стали найкращими місяцями його, Едварда, життя. Тільки тут, проводжаючи Картера, Коул вважає, що має право викреслити в списку передостаннє бажання: «Зробити добро незнайомій людині».

Сам Едвард помирає за кілька місяців. У фіналі фільму помічник Коула, виконуючи його заповіт, піднімається на найвищу гору в північно-американських Кордильєрах, щоб залишити на вершині банку з-під кави з прахом свого шефа. Помістивши її в скриньку поряд з банкою, що вже стоїть там, з прахом Чемберса, він оглядається на величні засніжені вершини навколо і викреслює єдиний пункт, що залишився на аркуші жовтого паперу: «Стати свідком чогось дійсно грандіозного».

 

Фильм Пока не сыграл в ящик (США, 2007) – Афиша-Кино

6. Сім душ (2008 р.);

«Сім життів» (англ. Seven Pounds) – художній фільм, драма режисера Габріеле Муччино. Слоган фільму: Seven Names. Seven Strangers. One Secret» (у російському прокаті: «Вони не знайомі. Вони мають різні долі. Але в них одна таємниця»). Світова прем'єра відбулася 19 грудня 2008 року.

Фільм починається з дзвінка головного героя на номер 911 про нещасний випадок, самогубство. Як жертва він називає себе…

За два роки до подій Тім Томас (Вілл Сміт) (протягом більшої частини фільму він представляється як «Бен Томас») потрапляє в автокатастрофу — з його вини гинуть семеро людей, включаючи його наречену, Сару Дженсон (Робінн Лі).

Через рік після аварії, кинувши кар'єру інженера космічних станцій, Тім жертвує легеневу частку свого брата (Майкл Або), службовця IRS (Служба внутрішніх доходів, американська податкова служба). Шість місяців по тому він жертвує частину печінки працівнику служби безпеки дітей на ім'я Холлі (Джудіенн Елдер). Після цього він розпочинає пошук наступних кандидатів на отримання донорських органів. Він знаходить Джорджа (Білл Смитрович), тренера з молодіжного хокею і жертвує йому нирку, а потім жертвує кістковий мозок хлопчику на ім'я Ніколя (Квентін Келлі).

За два тижні до смерті він зв'язується з Холлі і запитує її, чи знає вона ще когось, хто заслуговує на допомогу. Вона вказує на Конні Тепоз (Ельпідія Каррільйо), чий співмешканець постійно побиває її. Тім виїжджає зі свого будинку в місцевий мотель, взявши з собою акваріум із кубомедузою. Якось уночі, будучи побитою, Конні наважується і дзвонить Тіму, який передає їй ключі та документи на володіння своїм будинком на березі океану. Вона забирає двох своїх дітей і переїжджає до цього будинку, щоб розпочати нове життя та дати шанс своїм дітям.

Вкравши службове посвідчення свого брата Бена і представляючись його ім'ям, Тім перевіряє кандидатів на два останні донорства. Першим виявляється Езра Тернер (Вуді Харрельсон), незрячий продавець м'яса, який грає на піаніно. Бен дзвонить Езре Тернеру і веде себе зухвало, намагаючись перевірити, наскільки швидко можна того роздратувати. Езра залишається незворушним і Тім вирішує, що той гідний кандидат.

Наступним кандидатом є керівник будинку престарілих, але після перевірки виявляється негідником, негідним допомоги Тіма.

Потім він під виглядом перевірки з приводу недоїмки в 56 тисяч доларів податків пов'язується з Емілі Поза (Розаріо Доусон), підприємницею, яка друкує вітальні листівки, яка потребує пересадки серця і має рідкісну групу крові. Він проводить час із нею та її собакою, прополює бур'яни у її саду і ремонтує її рідкісний друкарський верстат фірми Гейдельберг; вони закохуються один одного. Стан Емілі погіршується. Після погіршення Емілі переводять у першу групу - їй видають пейджер, який має просигналити, коли з'явиться шанс отримати серце донора, стоячи в черзі.

Бен вистежує Тіма біля будинку Емілі, коли той із Емілі закінчують романтичну вечерю. Він вимагає, щоб Тім повернув йому службове посвідчення IRS та ключі від машини. Тім повертається додому і кохається з Емілі. Щоб не зустрітися з братом, він тікає з дому і зустрічається з лікарем Емілі з приводу остаточного прогнозу стану дівчини. Лікар каже, що шанс знайти відповідного донора становить не більше ніж п'ять відсотків.

Вирішивши собі остаточно, Тім повертається в мотель. Він наповнює ванну крижаною водою, щоб зберегти свої органи, пише записку-вказівку рятувальникам і, опустившись у ванну, викликає швидку допомогу, потім чинить самогубство, запускаючи у ванну смертельно отруйну кубомедузу.

Його друг Ден (Баррі Пеппер), як виконавець заповіту, переконується, що органи Тіма пересідають Емілі та Езре. Езра Тернер отримує рогівку ока, а Емілі — серце. Пізніше Емілі приходить на концерт у парку, на якому зрячий Езра грає на піаніно і той здогадується, що це саме вона.

Семь жизней (2008) смотреть онлайн фильм в хорошем качестве HD 1080 без  рекламы

7. 127 годин (2010 р.);

«127 годин» (англ. 127 Hours) - художній фільм режисера Денні Бойла і сценариста Саймона Бофоя, які раніше працювали разом над фільмом «Мільйонер з нетрів». Фільм заснований на книзі Арона Ралстона «Між молотом і ковадлом» (англ. Between a Rock and a Hard Place). Картина вийшла на кіноекрани США 5 листопада 2010 року.

У фільмі розповідається справжня історія альпініста і підкорювача каньйонів Арона Ралстона, який у 2003 році провів у гірській ущелині майже шість днів після того, як його рука виявилася затиснута каменем вагою понад 300 кг. Перед тим, як вирушити в подорож, він не сказав нікому про те, куди саме він збирається. Коли невелика кількість води та їжі, яка в нього була із собою, закінчилася, він ампутував собі пензель, завдяки чому зміг вибратися з каньйону та знайти туристів, які викликали вертоліт рятувальної служби.

 

127 Hours | Disney+

8. Життя Пі (2012 р.);

«Життя Пі» (англ. Life of Pi) - пригодницька драма режисера Енга Лі в форматі 3D. Стрічку знято за одноіменним романом Янна Мартела, опублікованому 2001 року. Головну роль у фільмі виконує індійський актор, що починає, Сурадж Шарма.

Прем'єра відбулася на Нью-йоркському кінофестивалі 28 вересня 2012 року. У широкий прокат у США вийшов 21 листопада 2012 року, в Росії – 1 січня 2013 року. Американський інститут кіномистецтва назвав фільм однією з десяти кращих кінокартин року, а американська кіноакадемія відзначила стрічку 11 номінаціями на премію «Оскар», включаючи за кращий фільм року.

Чоловік-індус на ім'я Пі спілкується з письменником Янном Мартелом, якому розповідає свою неймовірну історію. Батько назвав його на честь басейну в Парижі Piscine Molitor. У дитинстві він цікавився кількома релігіями, і сповідував одразу індуїзм (вайшнавізм) з Вишну, католицтво з Христом і мусульманство з Аллахом. У школі через глузування однокласників над його незвичайним ім'ям Пісін, він вирішує називати себе Пі на честь літери грецького алфавіту. За час, проведений у літньому таборі, він підготувався і першого дня навчального року представив однокласникам своє ім'я, як математичне число π, навіть записавши кілька сотень знаків цього числа. Коли йому було 15 років, батько, будучи директором зоопарку, оголосив, що сім'ї доведеться виїхати з Індії, забравши з собою половину тварин і продати їх у Канаді, щоб почати нове життя. Пі намагався відмовити родину від від'їзду з їхнього рідного дому, але безуспішно.

Морська подорож починається японським вантажним судном. На четвертий день після стоянки в Манілі судно потрапляє в шторм. Пі прокинувся від шуму і підвівся на палубу. Захоплюючись штормом, він закричав: «Сильніше! Сильніше!». Відразу після цього залунала тривога, хвиля винесла з палуби в океан кілька матросів, трюми почали наповнюватися водою. Пара матросів упіймали Пі і, пообіцявши знайти батьків, кинули його в шлюпку, в якій вже був кок. Але тут зебра стрибнула в шлюпку, і кок упав за борт, а шлюпка відчепилась і полетіла вниз. Велика хвиля захлеснула судно, і воно пішло на дно. Пі, звисаючи зі шлюпки і бачачи судно, що ще освітлювалося ліхтарями, закричав: «Пробачте мені! Мама! Батько! Рави! Я винен!". Після того, як шторм затих, Пі оглядає свій «ковчег». У шлюпці знаходилися деякі тварини з корабля: гієна, зебра, яка зламала ногу при падінні, орангутан апельсинка, що підпливла на зв'язці бананів, і бенгальський тигр Річард Паркер (його ім'я «Спраглий» і ім'я мисливця, пройдено, мисливця, пройдено, мисливця, пройдено, зоопарка, пройнялося, перейнялося, пройняло, і мисливця, пройдено, пройнялося, пройняло, переїжджало, з'явилося на 100%). ). Голодна гієна вбиває зебру, а потім і Апельсинку, яка заступилася за Пі. Наприкінці цих розбірок тигр вистрибує з-під натяжки та вбиває гієну. Пі залишається в човні наодинці з тигром. Починається боротьба виживання.

Пі будує невеликий пліт, на який занурює рятувальний провіант і всякі корисні речі, і зміцнює його мотузкою до шлюпки. Під час плавання Пі намагався відвоювати шлюпку. Спочатку намагався показати свій авторитет і навіть «помітив» половину шлюпки, але нічого з цього не вийшло. Тоді він почав ловити рибу і годувати Річарда Паркера. Якось Пі занурив усі галети з рятувального арсеналу шлюпки на свій пліт, але вночі, граючи з біолюмінесцентним планктоном у воді, розтривожив кита, який перевернув пліт, так що вегетаріанець Пі залишився без їжі. Йому вдалося врятуватися від голоду під час нальоту летких риб. Одна з великих хижих риб, що полюють на летких, впала в шлюпку. З голоду Пі відбив у Річарда Паркера рибу та з'їв сам. На шляху їм зустрічаються риби, медузи, кити і загадковий острів з сурикатами, красивий, хижий і підступний, наче венерина мухоловка; «Те, що давав днем, забирав назад уночі» (життя). Як пояснив Пі, Бог дав йому відпочити, але послав знак, що треба продовжити шлях (Пі знайшов у квітці зуб людини, яка залишилася на острові, померла і була перетравлена). Після прибуття до берега Мексики Пі втомлено затяг шлюпку на мілину і впав на теплий м'який пісок («щока Бога» — як висловився Пі). Схудлий тигр перестрибнув через Пі, обтрусився, підійшов до тропічного лісу, зупинився, подивився туди і вбіг у нього. Пі сподівався, що перед цим Річард Паркер обернеться або якимось іншим способом «поставить крапку» у їхніх стосунках. Пізніше його знаходять люди, а в лікарні, куди його помістили, з ним розмовляли представники японської компанії-судновласника, що приїхали, але вони не повірили в його історію. Тоді Пі розповів їм іншу, більш правдоподібну, але похмурішу версію того, що сталося. У ній тварин у шлюпці не було, а боротьба за виживання розгорнулася між Пі (Річард), його мамою (Апельсинка), травмованим матросом на прізвисько «Щасливий Буддист» (зебра) та підлим коком-французом з корабля (гієна). Сюжет дуже схожий на попередній. Нога моряка почала гнити, і кок його вбив, зав'ялив м'ясо і з'їв. Під час лову Пі не втримав черепаху і кок хотів його вбити, але мама заступилася і веліла, щоб Пі стрибав на пліт (збудований коком для лову), але коли Пі озирнувся з плоту, то вже вбив його мати. Після цього Пі «зробив із коком те саме, що він зробив із матросом». І Пі дрейфував на шлюпці один.

Наприкінці фільму Пі пропонує письменнику історію на вибір. Письменник вибирає історію з тигром, і Пі дарує її Янну.

 

Фильм Жизнь Пи (США, Китай, Тайвань, Великобритания, 2012) смотреть онлайн  – Афиша-Кино

9. Між нами гори (2017 р.);

«Між нами гори» (англ. The Mountain Between Us) — американська пригодницька драма режисера Хані Абу-Ассада, екранізація однойменної книги Чарльза Мартіна. Світова прем'єра фільму відбулася 9 вересня 2017 року на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Вихід у кінотеатрах США відбувся 6 жовтня 2017 року.

Лікар Бен Басс і журналістка Алекс Мартін наймають невеликий літак для польоту з Айдахо в Денвер, оскільки звичайні рейси скасовані через негоду. Вона поспішає на власне весілля в Нью-Йорку, а він проводити операцію в Балтиморі. Коли вони пролітають над горами, у пілота трапляється напад, і літак падає. Бен, Алекс та собака пілота виживають у краху, але у Алекс зламана нога. Бен пропонує чекати допомоги всередині літака, у них є трохи їжі, укриття та пальне для багаття. Він піднімається на вершину гори щоб оглянути околиці і назад назад мало не зривається в прірву. Літак тим часом знаходить пума, Алекс стріляє у неї сигнальною ракетою. Через тиждень після краху Алекс наполягає, що необхідно перестати чекати на порятунок і спуститися в долину. Хоча Бен проти, вона вибирається з літака, поки він спить, і йде одна. Бен незабаром наздоганяє її, і вони поволі спускаються до рівня дерев. Після кількох днів шляху, вони знаходять порожній мисливський будиночок. Біля нього Алекс провалюється під лід на озері, але Бен рятує її. Так як вона дуже слабка та зневоднена, він робить їй крапельницю з того, що може знайти в будиночку. Вони відновлюються кілька днів та зближуються. Хоча Алекс все ще важко йти, вони починають шлях далі. Коли вони обоє вже майже здаються і засинають у снігу, собака будить Бена, і він бачить лісопилку вдалині. Вони поспішають у тому напрямку, але на шляху Бен потрапляє в капкан. Алекс із останніх сил знаходить допомогу. У лікарні Бен приходить до Алекса, але до неї вже приїхав її наречений.

Алекс та Бен повертаються до своїх життів. Бен забирає собаку і їде до Лондона. Алекс намагається зв'язатися з Беном, але він її ігнорує. Вона надсилає йому фотографії, які зробила в горах, і він вирішує зв'язатися з нею. Під час зустрічі виявляється, що Алекс відмінила весілля. І хоча спочатку вона каже, що їхній час втрачено, після короткого розставання Алекс і Бен вирішують возз'єднатися. 

Между нами горы (2017) — Фильм.ру

10. На глибині 6 футів (2017 р.).

«На глибині 6 футів» (англ. 6 Below: Miracle on the Mountain, з російської. — 6 футів: Чудо на горі) — драматичний фільм 2017 року. Фільм розповідає реальну історію Еріка Лемарка, який заблукав у снігових горах Сьєрра-Невада і виживав там протягом 8 днів. У перекладі фільму припущена помилка, насправді йдеться не про глибину у футах, а про температуру -6° за Фаренгейтом (-20°С), при якій і відбуваються основні дії.

Після закінчення блискучої спортивної кар'єри хокеїст Ерік Лемарк уже не може жити без адреналіну. Тепер він знаходить драйв у наркотиках та сноуборді. Коли лижний патруль у горах Маммос (Каліфорнія) закриває всі траси через снігову бурю, що насувається, Лемарк вирішує зробити останній спуск і в результаті опиняється в пастці, заблукавши в горах.

Рецензия на фильм «На глубине 6 футов»


Чекаємо вас в готелі «Швейцарський» у Львові.
Дзвоніть за номером телефону:

+380962403777 - і ми подбаємо про ваше комфортне проживання✨ Ваш Готель «Швейцарський»